Werkzaamheden Polderweg

24-01-2023 2363 keer bekeken

De werkzaamheden rondom de Polderweg zijn begonnen. Lees hier wat dit voor de omgeving betekent.

Start werkzaamheden Polderweg

Vanaf de 1e week van januari zijn de werkzaamheden rondom de onderdoorgang Polderweg gestart. De onderdoorgang wordt in zijn geheel vervangen, dit betekent dat wij de komende 2,5 jaar aan het werk zullen zijn rondom de Polderweg.

Huidige werkzaamheden

Vanaf week 1 worden er bomen en struiken verwijderd rondom de Polderweg. Dit is noodzakelijk om de verbreding van de A1 te kunnen realiseren.

Daarnaast zijn we de komende tijd bezig met het verleggen van de busbanen. Op de A1 zelf wordt met behulp van verkeerssystemen een veilige werkruimte gecreƫerd. In principe heeft het verkeer hier altijd vrije doorgang met een snelheidsbeperking. Verkeer op de Polderweg ondervindt voorlopig geen hinder. Op twee momenten zal de Polderweg afgesloten worden voor verkeer; dit wordt tijdig gecommuniceerd via de Heijmans BouwApp en via deze website. Vanaf maandag 9 januari is een deel van het fietspad dat ten noorden van de A1, en ten zuiden van de sportvelden loopt, afgesloten voor fiets- en voetgangersverkeer. Het stuk van het fietspad dat is afgesloten begint net voor de Scouting Hertog van Gelregroep en eindigt net voor het einde van de sportvelden. Dit deel van het fietspad wordt ten behoeve van de werkzaamheden afgesloten tot en met 15 mei 2023.

Wat is het eindresultaat van de Polderweg?

De onderdoorgang Polderweg dat de wijk de Maten verbindt met het buitengebied van Apeldoorn wordt in zijn geheel vervangen. De nieuwe onderdoorgang wordt breder dan in de huidige situatie en biedt ruimte aan een rijbaan, tweezijdig fietspad en een voetpad met een ecologische zone. Ten behoeve van de verkeersveiligheid wordt een houten geleiderail geplaatst aan weerszijde van de rijbaan.

Cookie-instellingen