Verkeer op A1 tijdelijk over parallelbaan op knooppunt Beekbergen

14-05-2024
92 keer bekeken

In verband met werkzaamheden op de hoofdrijbaan wordt het verkeer op de A1 in de richting van Apeldoorn bij knooppunt Beekbergen via de parallelbaan geleid. Dit duurt van woensdag 22 mei tot zondag 1 december. In de richting van Deventer wordt het verkeer van 3 juni tot zondag 10 november over de parallelbaan geleid en over 1 rijstrook op de hoofdrijbaan.

Huidige en nieuwe situatie per 22 mei richting Deventer:

Huidige en nieuwe situatie richting Deventer per 3 juni 2024

Advies aan weggebruikers
•    Pas tijdig uw snelheid aan en houd voldoende afstand; de politie controleert.
•    Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg. 
•    Houd rekening met extra reistijd van maximaal 30 minuten.
•    Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo.

Houd rekening met ernstige hinder
De verbreding van de A1 tussen aansluiting Apeldoorn-Zuid en aansluiting Twello vindt plaats tussen 2023-2025. Tijdens deze werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met:
•    De hiermee gepaard gaande hinder.
•    Zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten. 
•    Bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) een maximumsnelheid van 70 kilometer/uur. Dit gebeurt veelal ’s nachts of in het weekend waarbij er tijdelijk één rijstrook beschikbaar is voor het verkeer.

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo
Toenemend (vracht)verkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is tevens belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost. Het gedeelte tussen aansluiting Twello en knooppunt Azelo is al eerder verbreed. 

Meer informatie?
Verkeersinformatie is te vinden op www.rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl of op vanAnaarBeter.nl. Achtergrondinformatie en actuele werkzaamheden zijn na te lezen op www.A1Oost.nl.
U kunt ook bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10:00 uur tot 18:30 uur.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen