Kom naar de Dag van de Bouw in Wilp op 8 juni a.s.

22-04-2024
61 keer bekeken

Ook dit jaar doet “De verbreding A1 tussen Apeldoorn en Twello” mee aan de Dag van de Bouw. De Dag van de Bouw is de dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra.

Op zaterdag 8 juni stellen Rijkswaterstaat en Heijmans de bouwplaats in Wilp open voor het publiek om een kijkje te komen nemen achter de schermen van de verbreding. Bekijk het elektrische materieel en kom meer te weten over aspecten als hergebruik van materialen zoals asfalt, beton en belijning en nog veel meer. Ook voor kinderen is er wat te doen en iedereen kan rekenen op een hapje en een drankje.


Datum:             Zaterdag 8 juni 2024

Locatie:            Depot Heijmans

Adres:              Ardeweg tegenover nummer Sluinerweg 12 (entree Attero), Wilp

Tijd:                 10.00 – 16.30 uur

Toegang is gratis. Kom zoveel mogelijk met de fiets. Komt u toch met de auto? U kunt parkeren op de parkeerplaats nadat u vanaf de Ardeweg het terrein bent opgereden, maar vóórdat u door het tweede hek van het depot in rijdt. Er zal u daar een parkeerplek worden toegewezen. Het is niet toegestaan het depot op te rijden. Parkeer NIET langs de Ardeweg. 


Over de verbreding

De A1 is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Daarom vernieuwt en verbreedt Rijkswaterstaat de A1 vanaf Apeldoorn tot knooppunt Azelo. Dit zorgt ook voor een economische impuls in de regio Stedendriehoek en Twente. Momenteel wordt de A1 verbreedt tussen Apeldoorn en Twello. Bouwbedrijf Heijmans voert de werkzaamheden uit. De verbreding van dit deel van de A1, een traject van 15 kilometer, is een duurzaam voorbeeld voor toekomstige infraprojecten. Stap voor stap zijn we hier op weg naar een emissieloze, circulaire uitvoering vol nieuwe technieken. Het verduurzamen van de gehele keten maakt dit project uniek.

De verbreding van de A1 Apeldoorn-Twello is in april 2025 gereed.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen