Nieuwe directeur-generaal Rijkswaterstaat bezoekt de verbreding van de A1

18-04-2024
129 keer bekeken

Op vrijdag 12 april jl. ontvingen we op de A1 de nieuwe directeur-generaal van Rijkswaterstaat, Martin Wijnen. Hij nam een kijkje bij een aantal locaties waar de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twello in volle gang is.

Naderhand sprak hij over de ambities van Rijkswaterstaat om uiterlijk in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn en circulair te willen werken.

Onder de indruk

Rijkswaterstaat heeft per 1 januari 2024 een nieuwe directeur-generaal in de persoon van Martin Wijnen. Vrijdag 12 april jl. bracht de heer Wijnen een bezoek aan de verbreding van de A1 bij Apeldoorn en Twello. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo. Hij was erg onder de indruk van het project, met name van de inspanningen op het gebied van zoveel mogelijk emissieloos werken en het hergebruiken van materialen als beton, asfalt en geluidsschermen. “Ik rijd zeer regelmatig over dit stuk van de A1 en nu zie ik met mijn eigen ogen wat een enorme klus hier wordt uitgevoerd”.

De heer Wijnen bekijkt vanuit de bus de verbreding en krijgt uitleg van Peter van Zwam (Projectmanager A1AA, Rijkswaterstaat)

Polderweg en Zutphensestraat Apeldoorn

De heer Wijnen bracht, samen met een afvaardiging van Rijkswaterstaat en Heijmans, een bezoek aan de werkzaamheden bij de Zutphensestraat en de Polderweg in Apeldoorn. Daar is goed zichtbaar wat de verbreding van de A1 op deze locaties met zich meebrengt: de verbreding van het viaduct Zutphensestraat en de geheel nieuwe onderdoorgang voor de Polderweg zijn al ver gevorderd.

Na het bezoek werd er nog wat dieper ingegaan op de werkzaamheden en de lessen die het emissieloos en circulair werken met zich meebrengen. En die prima gebruikt kunnen worden in toekomstige projecten van Rijkswaterstaat.

Medewerkers van Rijkswaterstaat en Heijmans met in het midden de heer Martin Wijnen. (Deze foto is gemaakt in een PBM vrije zone)

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen