Wegwerkzaamheden A1 Apeldoorn-Twello, maximumsnelheid 90 km per uur

07-12-2023
539 keer bekeken

Heijmans verbreedt in opdracht van Rijkswaterstaat de A1 tussen Apeldoorn en Twello. De werkzaamheden duren tot uiterlijk april 2025. Tijdens deze periode is de snelweg open voor verkeer, maar geldt er een aangepaste maximumsnelheid. Zo houden we het veilig voor de weggebruikers en de wegwerkers.

Hoe voeren we de werkzaamheden uit?

Omdat we tijdens de werkzaamheden de snelweg open willen houden voor het verkeer, nemen we een aantal maatregelen waar je als weggebruiker mee te maken krijgt. We snoepen als het ware een stukje van de snelweg af om deze te kunnen gebruiken voor de werkzaamheden. Concreet worden er op een aantal plekken vluchtstroken afgesloten en worden er versmalde en verlegde rijstroken aangelegd. Om het bij deze beperkingen veilig te houden voor weggebruikers en wegwerkers moet de snelheid naar beneden. Hier zijn richtlijnen voor die we moeten toepassen.

Waar gelden aangepaste maximumsnelheden?

Tussen aansluiting (19) Hoenderloo en aansluiting (22) Twello is de maximumsnelheid 90km/u. Tussen aansluiting Twello en de IJsselbrug geldt een limiet van 100 km/u. Voor beide trajecten geldt dit dag en nacht en in beide rijrichtingen.

Waarom geldt overal de aangepaste snelheid?

Begin 2023 waren we nog maar op een paar plekken bezig. Daardoor mocht je op sommige delen 100 of 130 km per uur rijden en op de andere delen 90 km per uur. Dit leidde tot verwarring en daarmee tot onveilig situaties. Inmiddels wordt er op het hele traject tussen aansluiting (19) Hoenderloo en aansluiting (22) Twello in beide rijrichtingen gewerkt. Op de ene plek misschien meer zichtbaar dan op de andere. Om deze redenen is de maximum snelheid aangepast en overal hetzelfde.

Werk mee aan je eigen veiligheid en die van anderen

Houd je alsjeblieft aan de aangegeven snelheid! Dit is in je eigen belang, in die van de medeweggebruikers en in het belang van alle mensen die aan de weg werken. Ook zij willen immers veilig kunnen werken. Uiterlijk april 2025 zijn de werkzaamheden afgerond en kan de normale snelheid weer gereden worden, op een bredere A1.

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen