Flexflitser op de A1 bij Voorst

29-06-2023
642 keer bekeken

Het OM zet voor de eerste keer een flexflitser in op een snelweg. Op de A1 ter hoogte van Apeldoorn wordt aan de weg gewerkt. De flitspaal wordt ingezet om de veiligheid van wegwerkers te vergroten.

Het is de eerste keer dat het Openbaar Ministerie de flexflitser, een verplaatsbare flitspaal, inzet op een snelweg. Vanwege de werkzaamheden is er op dit deel van de A1 tijdelijk geen vluchtstrook. Daarom is de snelheidslimiet verlaagd naar 90 km per uur, zolang de werkzaamheden duren. Er zijn tekstborden geplaatst om automobilisten te informeren over de handhaving. De flexflitser handhaaft vanaf vrijdag 30 juni 24/7 op de snelheidslimiet. Als bestuurders zich aan de maximum snelheid houden, kunnen de wegwerkers veilig hun werk kunnen doen.

De flexflitser rouleert op het traject tussen Apeldoorn en Twello, waar tot 2025 een verbreding van twee naar vier rijstroken wordt verwezenlijkt. Donderdag 29 juni 2023 wordt de flexflitser geplaatst nabij de oprit vanuit Voorst in de richting van Deventer, ter hoogte van hectometerpaal 89,5.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen