Wegwerkzaamheden Reconstructie N345

24-02-2023
2083 keer bekeken

WERKZAAMHEDEN PROVINCIE GELDERLAND Provincie Gelderland start op 6 maart 2023 met de wegwerkzaamheden aan de N345 (Zutphenseweg) tussen carpoolplaats De Kar en de Sluinerweg. Deze duren tot 9 juni 2023. Gedurende de werkzaamheden sluit de provincie de Zutphenseweg af voor doorgaand verkeer. Vanaf 21februari zorgen de voorbereidingen voor snelheidsbeperkingen.

N345 Carpoolplaats De Kar – Sluinerweg

Start wegwerkzaamheden Zutphenseweg (N345) op 6 maart 2023

Provincie Gelderland start op 6 maart 2023 met de wegwerkzaamheden aan de N345 (Zutphenseweg) tussen carpoolplaats De Kar en de Sluinerweg. Deze duren tot 9 juni 2023. Door de inrichting van de provinciale weg en de parallelwegen te veranderen, verbetert de veiligheid van alle verkeersdeelnemers en rijdt het verkeer beter door. Gedurende de werkzaamheden sluit de provincie de Zutphenseweg af voor doorgaand verkeer. Vanaf 21 februari zorgen de voorbereidingen voor snelheidsbeperkingen.

Maatregelen voor verkeersveiligheid

Met verschillende maatregelen verbeteren we de verkeersveiligheid. Op de kruising van de N345 met de IJsseldijk komt een verkeersregelinstallatie. Op de Sluinerweg, ter hoogte van wegrestaurant De Kar, wordt het kruispunt omgevormd tot een rotonde. Daarnaast komen er vrij liggende fietspaden, wordt de parallelweg aan de zuidzijde verbreed en verlengd en wordt carpoolplaats De Kar vergroot. Ook komen er twee wadi’s, waarmee het regenwater langer kan worden behouden. 

Omleiding doorgaand verkeer

De Zutphenseweg N345 is vanaf 6 maart 2023 tot en met 9 juni 2023 afgesloten. Dit doet de provincie voor de veiligheid van alle verkeersdeelnemers en voor de veiligheid van de wegwerkers. Ook kan de bereikbaarheid voor o.a. hulpdiensten zo beter worden afgestemd. Aanwonenden, bedrijven en perceeleigenaren aan de Zutphenseweg blijven bereikbaar. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A1, N348 en de N345. Dit is met borden aangegeven.

Fietsers

Fietsers kunnen gedurende de werkzaamheden gebruik blijven maken van de fietspaden. Ter plekke worden fietsers langs de werkzaamheden geleid.

Samen overlast verminderen
Bij het werken aan de weg doet provincie Gelderland er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes worden zo kort mogelijk gehouden. Met als resultaat een mooie nieuwe weg met verkeer dat vlot en veilig doorstroomt. De provincie roept weggebruikers op om zich aan de omleidingsroutes te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximumsnelheid te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars. Zo houden we rekening met elkaar. En werken we samen aan veilig verkeer.

Meer informatie

Kijk op de projectpagina van de provincie voor de meest gestelde vragen en de projectinformatie: www.gelderland.nl/n345.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Provincieloket via 026 359 99 99, provincieloket@gelderland.nl. Na kantooruren kunt u bellen naar de piketmedewerker van de provincie op 026 359 87 17.

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Van Kessel. Voor dringende zaken met betrekking tot de werkzaamheden kunt u ook contact opnemen met de omgevingsmanager van Van Kessel Thijs Langwerden telefoon: 06-25756940 of tlangwerden@kessel.nl.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen