Hoe ziet een werkdag/-nacht eruit....van werkvoorbereider Iris?

25-06-2024
600 keer bekeken

Wij presenteren een nieuwe rubriek met de titel "Hoe ziet een werkdag/-nacht eruit?" In deze rubriek laten we zien wat er zoal gebeurt op een willekeurige werkdag van één van de medewerkers die werken aan de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twello.

Werkvoorbereider Iris van den Hoogen (27) bij Heijmans mag het spits afbijten. We vroegen haar hoe haar werkdag eruitziet. 

"Ik ben verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding van het onderliggende wegennet. Hiervoor kijk ik naar de maakbaarheid, planning en fasering en stem ik de werkzaamheden af met de uitvoerders en andere disciplines. Ook verzorg ik de inkoop van materialen".

Hoe ziet jouw werkdag er uit?

Iris, werkvoorbereider Heijmans

"Vier dagen per week werk ik op de projectlocatie van het project A1 Apeldoorn-Twello in Deventer. Ik sta ’s ochtends om half 6 op, maak mezelf klaar voor de dag en haal vervolgens mijn pasgeboren dochtertje Livia uit bed om haar klaar te maken voor de kinderopvang. Onze tassen staan al ingepakt klaar en na het geven van de fles vertrekken we om kwart over 7 naar de kinderopvang. Eenmaal Livia weggebracht te hebben, ben ik nog drie kwartier onderweg naar Deventer.

Rond kwart over 8 kom ik aan in Deventer en start ik mijn laptop op onder het genot van een kopje koffie en mijn ontbijt. Ik neem mijn geplande werkzaamheden voor die dag door en sluit dan om 9 uur aan bij de lean planningsessie. Tijdens deze sessie kijken we vooruit naar de planning en stem ik de raakvlakken tussen mijn werkzaamheden en die van andere disciplines af, zodat we zeker weten waar we mee bezig zijn. Daarna hebben we werkvoorbereidersoverleg, waarin we de veiligheid bespreken en terugkijken op de werkzaamheden van de afgelopen week en natuurlijk ook vooruitkijken. Ook deelt iedereen hoe ze er die dag bij zitten. Dit doen we met kleuren, namelijk groen, oranje of rood. Daarbij is er ook de mogelijkheid om aan te geven of je iets van het team nodig hebt om je werk beter te kunnen doen en nog beter in je vel te komen.

Werkzaamheden bij aansluiting Twello/Fliertweg (Wilp)

En dan is het alweer bijna 12 uur en vertrek ik naar de keet in Wilp voor mijn wekelijks overleg met de uitvoerder(s). Daar maken we een rondje over het project en stoppen we bij de N791 Fliertweg en Sluinerweg om de aankomende werkzaamheden te bespreken. Het is wel zo handig om het werk met onze eigen ogen te zien.

Eenmaal terug bij de keet nemen we de planning en het ontwerp door. Hieruit volgen een aantal acties die ik nog moet afstemmen. Deze neem ik direct na het overleg op me. Voordat ik naar huis ga, werk ik mijn mailbox bij en roep ik een bestelling straatwerk af bij de leverancier. Ik begin ook alvast met de fasering en werkzaamheden voor de Kayersdijk, zodat ik morgen verder kan.

Dan zit de dag er alweer bijna op. Rond 16.00 uur sluit ik af en vertrek ik naar Arnhem om mijn dochtertje weer op te halen.

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen