Wegwerkzaamheden A1 Rijssen-Azelo oktober 2020

01-10-2020
769 keer bekeken

De A1 is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Uitbreiding van de weg zorgt dan ook voor een economische impuls voor de regio. Rijkswaterstaat werkt hiervoor samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantech Regio. Bouwbedrijf Heijmans voert de werkzaamheden uit.

Rijkswaterstaat vervolgt in oktober de wegwerkzaamheden op het traject Rijssen-Azelo ter hoogte van de Linschotbrug op de A1 Apeldoorn-Azelo. Tot en met 21 november 2020 rijdt het verkeer op dit weggedeelte in beide richtingen via twee versmalde rijstroken. Dit betekent dat het verkeer zich moet aanpassen aan de situatie op de weg.

A1 Rijssen-Azelo

Vanaf 3 oktober tot en met 21 november 2020 verplaatst het verkeer zich naar de zuidkant van de weg. Dan rijdt het verkeer in beide richtingen via versmalde rijstroken op het weggedeelte aan deze zuidkant van de weg.

Vanaf 3 oktober tot en met 21 november 2020 rijdt het verkeer ter hoogte van de Linschotbrug over het Twentekanaal nabij knooppunt Azelo in beide richtingen over de zuidkant van de weg.

 

Houd rekening met versmalde rijstroken en verlaagde maximumsnelheid

Tijdens de werkzaamheden blijven twee rijstroken in beide richtingen beschikbaar.

Rijstroken zijn versmald en de maximum snelheid is 90 km/h. 

Verder moet het verkeer rekening houden met:

• meer oponthoud in de spits

• een inhaalverbod voor vrachtverkeer

• zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten

• bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) een maximum snelheid van 70 km/h. Dit gebeurt veelal ’s nachts of in het weekend waarbij er tijdelijk één rijstrook beschikbaar is voor het verkeer of het verkeer kort wordt stilgezet.

Advies aan weggebruikers

• Pas tijdig snelheid aan en hou voldoende afstand

• Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg

• Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits

• Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen