Ernstige hinder A1 Twello - Deventer Oost in augustus

27-07-2020
1394 keer bekeken

De A1 is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Uitbreiding van de weg zorgt dan ook voor een economische impuls voor de regio. Rijkswaterstaat werkt hiervoor samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantech Regio. Bouwbedrijf Heijmans voert de werkzaamheden uit.

Rijkswaterstaat verbreedt de A1 tussen Apeldoorn en Azelo. In augustus vervolgen we de werkzaamheden op het traject Twello - Deventer Oost. Om het werk veilig uit te voeren, zijn hier de rijstroken versmald, geldt er een lagere snelheid en zijn een op- en afrit afgesloten.

Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige verkeershinder en een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. 

Versmalde rijstroken

Zaterdag 1 augustus t/m zondag 23 augustus:

 • versmalde rijstroken traject Twello (22) en Deventer-Oost (24) en lagere maximumsnelheid.

Op- en afrit afgesloten

Zaterdag 1 augustus t/m zondag 23 augustus: 

 • oprit Deventer-Oost (24) richting Apeldoorn afgesloten;
 • afrit Deventer (23) vanuit Hengelo afgesloten.

Het verkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende op- en afritten. 

Let op: tijdelijke oprit A1 vanuit Deventer naar Apeldoorn

Verkeer vanuit Deventer naar de A1 richting Apeldoorn rijdt in augustus tijdelijk rechtdoor voorbij de bestaande oprit naar de A1 en slaat daarna direct linksaf naar de tijdelijke oprit. Dit betekent dat u anders dan u gewend bent bij Deventer voor de oprit (23) naar de A1 richting Apeldoorn links moet voorsorteren in plaats van rechtsaf. Ook verkeer vanuit Zutphen naar de A1 richting Apeldoorn maakt gebruik van deze tijdelijke oprit. Deze situatie geldt van 2 tot en met 23 augustus 2020. Zie ook de afbeelding onder aan dit artikel.

Adviesroutes doorgaand verkeer via A12/A18/N18/A35

Adviesroute voor verkeer vanuit Utrecht en Arnhem (A12) richting Enschede/Hengelo en Osnabrück (A35)
Verkeer vanuit Utrecht en Arnhem (A12) richting Hengelo/Osnabrück wordt geadviseerd om te rijden via de A12 richting Oberhausen, A18 richting Enschede, de N18 richting Enschedeen de A35 richting Hengelo/Osnabrück.

Adviesroute voor verkeer vanuit Osnabrück en Enschede/Hengelo (A35) richting Utrecht en Arnhem (A12)
Verkeer vanuit Osnabrück en Enschede/Hengelo (A35) richting Utrecht en Arnhem wordt geadviseerd om te rijden via de A35 bij aansluiting Enschede-West (26), de N18 richting Doetinchem, A18 richting Arnhem en A12 richting Arnhem en Utrecht.

Adviesroute doorgaand verkeer via A28/N35/A35

Adviesroute voor verkeer vanuit Amsterdam (A1), Amersfoort (A28) en Apeldoorn (A50) richting Almelo en Hengelo/Osnabrück (A35)

 • Verkeer vanuit Amsterdam (A1) richting Almelo en Hengelo/Osnabrück wordt geadviseerd om te rijden via A1, A28, N35, A35 richting Almelo en Hengelo/Osnabrück.
 • Verkeer vanuit Amersfoort (A28) in de richting van Hengelo/Osnabrück wordt geadviseerd om te rijden via de A28 richting Zwolle en N35 Almelo naar A35 richting Hengelo/Osnabrück.
 • Verkeer vanuit Apeldoorn (A50) richting Almelo en Hengelo/Osnabrück wordt geadviseerd om te rijden via A50, A28, N35 en de A35 richting Almelo en Hengelo/Osnabrück.

Adviesroute voor verkeer vanuit Almelo en Hengelo/Osnabrück (A35) richting Amsterdam (A1), Amersfoort (A28) en Apeldoorn (A50)

 • Verkeer vanuit Almelo (A35) richting Amsterdam wordt geadviseerd om te rijden via A35, N35, A28 en de A1 richting Amsterdam.
 • Verkeer vanuit Almelo (A35) richting Amersfoort wordt geadviseerd om te rijden via A35, N35 en de A28 richting Amersfoort.
 • Verkeer vanuit Almelo (A35) richting Apeldoorn wordt geadviseerd om te rijden via A35, N35, A28 en de A50 richting Apeldoorn.

Advies aan weggebruikers

 • Vermijd de A1 rond Deventer zoveel mogelijk.
 • Maak gebruik van de adviesroutes voor doorgaand verkeer.
 • Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
 • Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits.
 • Pas de snelheid aan en houd voldoende afstand. 
 • Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg.

Houd rekening met ernstige hinder

 • Minder snelle doorstroming als gevolg van versmalde rijstroken.
 • Maximumsnelheid van 90 km/h.
 • Meer oponthoud in de spits. De extra reistijd kan oplopen tot ruim 30 minuten.
 • Een inhaalverbod voor vrachtverkeer.
 • Afsluiting van op- en afritten Deventer en Deventer-Oost gedurende 3 weken per richting.

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Toenemend vrachtverkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost in het verbreden van de A1: tussen Apeldoorn en Deventer naar 2x4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2x3 rijstroken,

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen