Fietsbrug de Wakels gesloopt - een klap op het asfalt

October 24, 2019
379 keer bekeken

De A1 is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Uitbreiding van de weg zorgt dan ook voor een economische impuls voor de regio. Rijkswaterstaat werkt hiervoor samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantech Regio. Bouwbedrijf Heijmans voert de werkzaamheden uit.

Zaterdag 19 oktober werd 's nachts de A1 afgesloten voor het weghalen van fietsbrug De Wakels. Deze werkzaamheden werden 's nachts uitgevoerd zodat de rupskranen het werk ongestoord konden uitvoeren.

De pijlers van de fietsbrug verhinderden namelijk dat de A1 op deze plek kan worden uitgebreid. Daarom werd de fietsbrug gesloopt. Deze zal weer opnieuw worden opgebouwd. De ene helft van de brug was al eerder weggehaald en nu ging de andere helft tegen de vlakte. 

De werkzaamheden zijn 26 augustus 2019 begonnen en zullen tot eind februari 2020 duren. Eind januari is het betonwerk inderdaad klaar, dan zijn er nog een maand lang afrondende werkzaamheden om de fietsers weer veilig over te laten steken.
Tot die tijd is het niet mogelijk om van deze oversteek gebruik te maken. Daarom worden fietsers omgeleid via de Markeloseweg/Rijssenseweg. Deze omleiding is ongeveer 3,5 kilometer extra fietsen. Dit is aangegeven met borden.

Bekijk hier het artikel en interview van Tubantia dat zij hebben gemaakt van deze sloop.
 

Images

Twitter

Cookie settings